wit

Comfortmix plus

Comfortmix plus

De comfortmix plus kalksoort is speciaal gemaakt voor het gebruik in de boxen. Het bestaat uit meerdere kalksoorten met elk zijn unieke werking Qua werking is deze kalk zeker zo goed als de duurdere varianten. De kalk heeft geen door de wat grover maaling stofontwikkeling en is bovendien verkrijgbaar voor een zeer aantrekkelijke prijs. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de werking van kalk, hieruit blijkt dat de stikstof en fosfaat in de mest niet veranderd. ook de werkingssnelheid van de stikstof verandert niet. Dit onderzoek is uitgevoerd door 2 onafhankelijke labatoria en is bij ons op aanvraag op te vragen. Neem hiervoor contact met ons op.

Zeer poreus

Comfortmix plus is opgebouwt uit 2 poreuse kalksoorten. qua poreusheid een van de beste in zijn soort. Als een kalk poreus is houdt dit in dat er veel openingen in de kalk zitten, in de vorm van luchtbellen. Hierdoor krijgt de kalk de werking die vergelijkbaar is met de werking van een spons. Het kan veel vocht opnemen en het ook weer afgeven aan de lucht. De poreusheid is dus van belang bij het opnemen en afgeven van vocht.

Zeer snel werkend

1 van de 2 kalksoorten waaruit Comfortmix plus is opgebouwt is zeer snel werkend, dit is ervoor om de pH in de box snel naar een hoog niveau te brengen. Ook als er melk in de box uitlekt moet de pH van deze vervuiling snel omhoog worden gebracht om bacteriegroei te voorkomen. Als je een doorsnee bemestingskalk gebruikt duurt het vaak te lang voor de pH stijgt. In die tussentijd kunnen bacterien gewoon doorgroeien.

Hoge PH waarde

Comfortmix plus heeft een PH dat tussen de 9 en 9,5 ligt. Deze PH zal de bacterie groei in de box voor het grootste deel voorkomen. De maximale PH waarbij bacteriën nog kunnen leven ligt immers rond de 8,5. De bacteriën hebben dus geen kans om zich te vermenigvuldigen. Belangrijker dan de hoogte van de pH is de werkingssnelheid, zoals we net al aangegeven hebben. Een hoge pH die niet uitwisseld met de omgeving heb je niets aan. Kom je met de hoogte van de pH boven de 10 geeft dit problemen met schrale spenen, zeker als je het bij deze hoeveelheden gebruikt.

Stikstof verlies?

Een veel gehoorde bewering is dat kalk reageert met mest en dat hierdoor stikstofverlies optreed. Deze bewering gaat niet op voor kalksoorten op carbonaatbasis. Onze kalk is voor 100% opgebouwt uit kalksoorten die uit carbonaat bestaan. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat deze geen stikstofverlies geven en ook de werkingssnelheid niet veranderen.

Kosten

De prijs bij een volle vracht, ca. 35000 kg, is 54 euro per ton Bij halve vracht, ca. 15000 kg, is deze 62 euro per ton. Wij leveren in heel Nederland. U strooit ongeveer 1000kg stro-water-kalk mengsel per koe per jaar. Het product dat in kelder verdwijnt heeft een bemestingswaarde van rond de €38,- per ton. Dit betekend €38,-per koe per jaar. De strooiselkosten zullen rond de €65,- per koe per jaar liggen. Netto blijft er dan ongeveer €27,- per koe per jaar over aan strooiselkosten. Hierbij zijn eventuele loonwerk kosten voor het bekalken van uw land die u bespaart nog niet verrekend!

Opslag

Comfortmix plus kan gewoon onbedekt buiten op een verharde plaat worden opgeslagen. Het zal niet weg waaien of stuiven. Het kan los geleverd worden maar ook in big-bag’s. Bij hevige regenval adviseren wij de kalk wel af te dekken.

Ook voor de biologische sector

Comfortmix plus is een zuiver natuurproduct, milieuvriendelijk en zonder stikstof en fosfaten. Het bevat ca.50% neutraliserende waarde.
De kalk stuift niet. Zelfs niet wanneer deze zeer droog is. Hierdoor heb je geen last meer dat uw boxbedekking uit de box waait. De klauwen worden harder en droger waardoor de ziekte van Mortellaro en stinkpoot aanzienlijk minder kans krijgen. De uiers van de koeien blijven schoner. Ook vermindert het aantal vliegen in uw stal. Verdere voordelen kunt u ook lezen in onze folder die u hierboven kunt bekijken.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.