wit

Comfortmix plus Mg+

Comfortmix plus mg18

De comfortmix plus Mg+ kalksoort is speciaal gemaakt voor het gebruik op de matrassen. Het bestaat uit 1 kalksoort. Dit is een sneldrogende kalk met een hoge pH. Met inbrengen geeft deze kalk geen stofontwikkeling, omdat er 6% natuurlijk vocht in zit. In de box is deze kalk echter gelijk droog. Ook dan blijft de stofontwikkeling beperkt, omdat het een zeer zware kalk is. Het stof komt niet omhoog, maar blijft kort bij de grond. Bovendien is het door de ondergrondse winning een zeer schone en zuivere kalksoort. De kalk is verkrijgbaar voor een zeer aantrekkelijke prijs. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de werking van kalk, dit onderzoek is op aanvraag op te vragen. Neem hiervoor contact met ons op.

Zeer poreus

Comfortmix plus Mg+ is qua poreusheid een van de beste in zijn soort. Als een kalk poreus is houdt dit in dat er veel openingen in de kalk zitten, in de vorm van luchtbellen. Hierdoor krijgt de kalk de werking die vergelijkbaar is met de werking van een spons. Het kan veel vocht opnemen en het ook weer afgeven aan de lucht. De poreusheid is dus van belang bij het opnemen en afgeven van vocht.

Zeer fijn en snel werkend

Ook qua fijnheid is Comfortmix plus Mg+ boxkalk een van de beste in zijn soort. Door de fijnheid is dit ook een hele zachte kalk en schuurt daardoor niet op de matras. Koeien krijgen hierdoor geen kale hakken. Deze kalk dankt zijn werkingssnelheid met name aan zijn fijnheid en poreusheid. Hij werkt iets minder snel dan onze andere kalksoorten, maar geeft een hogere pH en droogt beter uit.

Hoge PH waarde

Comfortmix plus Mg+ heeft een PH dat rond de 10 ligt. Deze PH zal de bacterie groei in de box voor het grootste deel voorkomen. De maximale PH waarbij bacteriŽn nog kunnen leven ligt immers rond de 8,5. De bacteriŽn hebben dus geen kans om zich te vermenigvuldigen.

Stikstof verlies?

Een veel gehoorde bewering is dat kalk reageert met mest en dat hierdoor stikstofverlies optreed. Deze bewering gaat niet op voor kalksoorten op carbonaatbasis. Onze kalk is voor 100% opgebouwt uit kalksoorten die uit carbonaat bestaan. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat deze geen stikstofverlies geven en ook de werkingssnelheid niet veranderen.

Kosten

De prijs voor Comfortmix Plus Mg+ bij volle vracht, ca. 35000 kg, is 56 euro per ton Bij halve vracht, ca. 15000 kg, is deze 62 euro per ton. Wij leveren in heel Nederland.

Opslag

Comfortmix plus Mg+ kan gewoon buiten op een verharde plaat worden opgeslagen. Het zal niet weg waaien of stuiven. Het kan los geleverd worden maar ook in big-bagís. Deze kalk adviseren wij wel af te dekken. Bij drogend weer wordt deze namelijk zo droog dat deze gaat verwaaien en door de fijnheid gaat hij bij regenval wegspoelen.

Ook voor de biologische sector

Comfortmix plus is een zuiver natuurproduct, milieuvriendelijk en zonder stikstof en fosfaten. Het bevat ca.57% neutraliserende waarde.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.