wit

Comfortmix Power

Comfortmix power

De Comfortmix power mineralenmix is speciaal gemaakt voor het gebruik in de boxen. Het bestaat uit meerdere mineralen met elk zijn unieke werking, ondermeer zorgen de mineralen voor een veel zachter product, zodat de spenen niet verschralen. Tevens wordt de pH van de omgeving hoog waardoor schadelijke bacteriën geen kans krijgen. Het product heeft geen invloed op de stikstof in de mest. De samenstelling is zo gemaakt dat er duidelijk een effect is op de gezondheid van de koeien. Enkele effecten zijn: Lager celgetal, minder coli en klebsiella uierontsteking en minder last van Mortelaro. Maar de prijs moet wel betaalbaar zijn. Uiteindelijk gaat het u om rendement maken met uw koeien. Wij willen hier graag een bijdrage aan leveren door u een goed product te verkopen voor een eerlijke betaalbare prijs. Qua werking is Comfortmix power zeker zo goed als de duurdere varianten. Comfortmix power is zeer zacht voor de huid en sterk bacterieremmend. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Hoge vochtopname

Comfortmix power bestaat uit mineneralen die vocht aantrekken vanuit de omgeving en het vocht binden aan de mineralen. Comfortmix power is zeer poreus, dit houdt in dat er veel openingen in de mineralen zitten, in de vorm van luchtbellen. Hierdoor krijgt de Comfortmix power de werking die vergelijkbaar is met de werking van een spons. Het kan veel vocht opnemen en het ook weer afgeven aan de lucht. De poreusheid is dus van belang bij het opnemen en afgeven van vocht.

Snel werkend

Comfortmix power is samengesteld uit snelwerkende mineralen die snel uitwisselen met de omgeving. Hierdoor krijgt de omgeving snel een hoge pH van rond de 9,0.

Hoge PH waarde

Comfortmix power heeft een PH dat rond de 9,5 ligt. Deze PH zal de bacterie groei in de box voor het grootste deel voorkomen. De maximale PH waarbij bacteriën nog kunnen leven ligt immers rond de 8,5. De bacteriën hebben dus geen kans om zich te vermenigvuldigen. Belangrijker dan de hoogte van de pH is de werkingssnelheid, zoals we net al aangegeven hebben. Een hoge pH die niet uitwisseld met de omgeving heb je niets aan. Kom je met de hoogte van de pH boven de 10 geeft dit problemen met schrale spenen, zeker als zuiver gebruik.

Stikstof verlies?

Doordat de mineralen in Comfortmix Power gebonden zijn met carbonaten geeft dit geen stikstofverlies. De carbonaten zorgen voor de hoogte van de pH en de werkingssnelheid van de pH.

Kosten

Comfortmix Power wordt afgeleverd in big-bag's, informeer vrijblijvend naar de prijs.

Opslag

Comfortmix power moet wel droog weggezet worden

Ook voor de biologische sector

Comfortmix power is een zuiver natuurproduct, milieuvriendelijk en zonder stikstof en fosfaten.
Comfortmix power geeft weinig stofontwikkeling, zeker in vergelijking met de meeste kalkproducten. De klauwen worden harder en droger waardoor de ziekte van Mortellaro en stinkpoot aanzienlijk minder kans krijgen. De uiers van de koeien blijven schoner. Ook vermindert het aantal vliegen in uw stal.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.